dimarts, 22 d’octubre de 2013

ELS DRETS D’AUTOR I PROPIETAT INTEL.LECTUAL A INTERNET

Després d’haver llegit aquest article de “Miguel Ángel Suvires Garcia” penso que és un tema complex, però no deixar de ser interessant. Moltes de vegades utilitzem les coses que tenim a l’abast de la nostra xarxa i a vegades no ens donem conte de què pertanyen a algú; encara que moltes vegades no ho sapiguem.
El món dels drets d’autor és un món complex, sovint desconegut per la majoria de nosaltres, potser en les darrers anys s’ha posat molt de moda aquest tema, jo ho coneixia per tot l’escàndol que hi hagut a Espanya amb SGAE (Societat General d’autors i Editors), però no pensava que hi hagués una normativa tan extensa sobre aquest tema i que a cada país hi hagués una legislació diferent sobre això.
Com he parlat en anteriors entrades, avui en dia en la societat actual en què vivim, patim grans canvis en quant a l’ensenyament i un d’ells és la revolució digital on nosaltres com a mestres ens hem d’adaptar a les noves tecnologies, que són de gran ús e utilitat pels nostres infants.
Així doncs com a educadors, la nostra tasca està en mostrar en els infants què no tots els recursos que es troben a internet són lliures i que per això és molt important citar els autors, les pàgines, etc... Em de propiciar un respecte cap els drets d’autor.
Important és compartir amb els altres el nostre coneixement; com també compartir el coneixement dels altres d’una manera adequada i respectuosa.
Fins a la propera.
Núria.

*Us deixo un enllaç interessant on hi trobareu material educatiu: